Case: Rauhala Yhtiöt

Aivotyöläinen tarvitsee huolenpitoa

Rauhala Yhtiöille on tärkeää avoin kulttuuri, jossa uskalletaan puhua myös jaksamisesta. Työterveyskumppaniksi sopi Seimedi, joka ajattelee asioista samalla tavalla.

Seinäjokelainen Rauhala Yhtiöt elää ajatustyöllä.

– Meillä ihmiset tekevät asiat, mikä on kirjattu ensimmäiseksi kohdaksi myös yhtiön strategiaan. Suurin kuorma on ylivoimaisesti pääkopassa. Siksi meidän täytyy pitää ihmisistämme niin hyvää huolta kuin pystymme, ja yksi osa siinä on toimiva työterveyshuolto, sanoo konsernin toimitusjohtaja Marko Orpana.

Konserniin kuuluvat Rauhala-Yhtiöt Oy, Priima Yrityslaskenta Oy ja OWS Finland Oy, jotka tarjoavat asiakkailleen tietojärjestelmiä, taloushallintoa ja sanomanvälityspalveluja. Kolmikko siirsi työterveyspalvelunsa Seimediin syksyllä 2017.

Kumppanin valinnassa olennaisin kriteeri oli arvomaailma.

– Saimme työterveyshuollon, joka ajattelee asioista samalla tavalla kuin me. Seimedissä palvelulla on kasvot, ja he ovat aidosti kiinnostuneita meistä, Orpana sanoo.

– Yhteydenpito on suoraviivaista, aina voi soittaa ja kysymyksiin vastataan saman päivän aikana. Samoin vastaanotolla vastassa on tuttu lääkäri ja hoitaja. Tulee tunne, että olemme samalla puolella, melkein kuin samaa yritystä, jatkaa toimistosihteeri Jonna Hakanpää.

Kumppaniverkosto huolehtii muut paikkakunnat

Rauhala-konsernissa on kuutisenkymmentä työntekijää, joista reilu 30 työskentelee Seinäjoella ja loput Alavudella ja Mikkelissä.

– Alkuun mietitytti, miten työterveyshuolto muualla kuin Seinäjoella tulee järjestymään. Mutta se ei ole osoittautunut lainkaan ongelmaksi. Siellä palvelun tarjoavat Seimedin yhteistyökumppanit, jotka näyttävät toimivan samojen hyvien periaatteiden mukaan, Orpana sanoo.

Rauhalalla on käytössään Seimedin laajin mahdollinen palvelupaketti. Esimerkiksi työpsykologikäyntejä ei ole rajattu, vaan vastaanotolle pääsee niin monta kertaa kuin tarve vaatii.

Yhteistyön alkajaisiksi Seimedin työfysioterapeutti kävi ergonomia-asiat läpi koko Seinäjoen yksikössä. Seuraavassa johtoryhmässä puhutaan varhaisen välittämisen mallista, ja Seimedin työpsykologi on kutsuttu mukaan.

Orpana korostaa, että jaksamisen ylläpito vaatii kokonaisvaltaista työtä ja pieniä tekoja joka päivä. Rauhalassa syödään silloin tällöin yhteinen aamiainen ja tarjolla on aina tuoreita hedelmiä. Talossa on järjestetty hierontaa, mindfulnessia, kehu työkaveriasi -kampanjoita, taukojumppaa ja kuntokartoituksia sekä sähköpöydät kaikille halukkaille.

Tärkeintä Orpanan mukaan on kuitenkin ympäristö, jossa ihminen viihtyy omana itsenään.

– Olemme luoneet kulttuurin, jossa ihmiset kokevat olevansa tärkeitä.

 

Teksti: Anne Kohtala
Kuvat: Tuukka Kiviranta