Case: EPV Kiinteistöpalvelu Oy

Tutulle lääkärille on helppo puhua

EPV Kiinteistöpalvelu arvostaa Seimedin palvelua, jossa vastassa on aina oma tuttu työterveyslääkäri tai -hoitaja.

EPV Kiinteistöpalvelu Oy vaihtoi työterveyspalvelunsa Seimediin vuosi sitten keväällä. Yhteinen ajatusmalli löytyi helposti paikallisen toimijan kanssa.

– Meillä EPV:ssä toiminnan ydin on henkilökohtainen palvelu. Reagoimme nopeasti ja kuuntelemme, mitä asiakas tarvitsee. Kun yhteistyökumppani tekee samalla tavalla, homma toimii, sanoo toimitusjohtaja Ilkka Kananoja.

EPV Kiinteistöpalvelussa on töissä noin 90 henkilöä, joista 45 kiinteistöhuollossa, 30 siivouspalveluissa, kymmenen kylmälaiteasennuksissa ja -huollossa sekä viisi konttorilla.

Yhteistyö Seimedin kanssa alkoi tutustumiskierroksilla.

– Työtehtävät meillä kuormittavat hyvin eri tavoin. Välillä on hankalia työasentoja, toisinaan fyysisesti raskasta, joskus kylmää, märkää tai pölyä. Positiivista on kuitenkin se, että yhteen päivään mahtuu yleensä useita kohteita eli yhdenlainen kuormitus on harvoin pitkäkestoista, Kananoja sanoo.

Ongelmanratkojat kentällä

Kierrosten jälkeen Seimedi rakensi EPV:lle palvelupaketin, johon valittiin yrityksen tarpeiden mukaiset palvelut. Vuoden mittaan yhteistyö on tiivistynyt entisestään sekä kasvot tulleet tutuiksi puolin ja toisin.

– On arvokasta, että vastassa on aina oma tuttu hoitaja tai lääkäri, jolloin hoito ei perustu pelkkään järjestelmästä luettuun taustatietoon, vaan myös muistihistoriaan. Aikaa varatessakaan ei tarvitse puhua valtakunnalliselle vaihteelle, vaan ihmiseltä ihmiselle, Kananoja jatkaa.

Juuri nyt kiinteistöissä painavat kevätkiireet ja EPV:n koko hiekannostokalusto on liikkeellä ympäri kaupunkia. Talvella sama pätee aurauksiin. Se saattaa kuormittaa myös henkisesti.

– Meillä on suuri kalusto, mutta kaikkialla emme silti voi olla samaan aikaan. Lisäksi tehtävämme kiinteistöhuollossa on hyvin usein ratkoa ongelmia. On aika lailla ihmisen persoonasta kiinni, kuinka raskaasti hän ottaa kiireen, paineen ja ihmisten palautteen kentällä.

 

Teksti: Anne Kohtala
Kuvat: Tuukka Kiviranta